duminică, aprilie 09, 2006

26.01.2006, Monstruoasa coalitie

ASOCIATIA CIVICA « RETELE TELESCOPICE »
Adresa: Str. Stanescu Gheorghe, 5, bl.219, sc.B, ap.55,
Sector 2, Bucuresti
E-mail: banii_nostri_la_canal@yahoo.fr
Site Inernet: http://asociatiacivica.blogspot.com/

Data: 26.01.2006





CATRE,
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI
Cotidienele « Gardianul » si « Ziua », carora le multumim, readuc in actualitate problema « arzatoare » a alimentarii cu apa a Bucurestiului.
Asadar, aflam ca unii consilieri din CGMB, precum Doru Giugula, Victor Stan, Liviu Goncea, Baleanu Alexandru, isi fac propaganda electorala ieftina, infierand cu manie proletara furnizorul de apa, care, in opinia dansilor, ar trebui sa livreze apa gratuit, daca se poate, sa construiasca gratuit o noua canalizare a Bucurestilor, o noua uzina de apa, sa inlocuiasca retelele putrede, sa mentina calitatea apei si sa mai si inapoieze bani clientilor…
Acesti domni, sustin astfel aberatiile unui refulat, un personaj de-a dreptul sinistru pentru bucuresteni, director in ARBAC, care, fiind dat afara de catre APA NOVA, pe vremuri, doreste acum sa-si razbune orgoliul personal, cu pretul pauperizarii bucurestenilor.
Se contureaza deja o « monstruoasa coalitie », ce nu tine cont de partide politice, de legi economice, de interesele populatiei ; acesti functionari si alesi, in ciuda tuturor evidentelor, trebuie sa-si justifice actiunile murdare prin care au blocat, 5 ani de zile, contorizarea apei reci la un sfert din populatia Bucurestiului, fapt ce a provocat pierderi de peste 25 milioane de euro la populatie, in mod direct, si, indirect, alte zeci de milioane, prin pierderile inregistrate de furnizorul de apa si perturbarea activitatii acestuia.
DOMNILOR CONSILIERI AI CGMB,
Mult timp v-ati ascuns delasarea, neputinta si interesele private la adapostul masei anonime a Consiliului General. Daca CGMB ia o hotarare proasta, nici un consilier nu se recunoaste vinovat : vinovata este majoritate care a votat !...Acesta fuga de raspundere este insa pe cale de a expira, incepem sa ne desteptam…
Va asiguram ca noi, cei pe care astazi ii ignorati, va vom urmari cu atentie activitatea obstesca, nu va vom uita si nu va vom ierta, daca veti continua sa ne reprezentati astfel interesele legitime. Ne este rusine sa traim intr-un oras mizerabil, cu noroaie peste tot, cu maidane de la periferie pana la centru, cu functionari care ne poarta cu saptamanile pentru a rezolva o problema de cateva minute, in care ne strivim in mijloacele de transport in comun, un oras cu caini vagabonzi care circula in haite, cu hoti si cersetori la tot pasul, fara locuri de parcare pentru autovehicole si alte lipsuri care ne fac viata un iad. In loc sa rezolvati problemele cu care ne confruntam, constatam cu stupoare, ca inventati altele noi si le perpetuati pe cele vechi!...
Vreti sa distrugeti o socitate comerciala care a demonstrat ca gestioneaza mai bine banii decat oricare alta regie sau administratie publica – va priveste – dar de ce trebuie sa suferim si noi, cetatenii ?
De un an de zile, asociatia noastra astepta explicatii complete si logice de la dumneavoastra la intrebarea de ce nu sunteti de acord cu planul de reabilitare a retelelor telescopice si de contorizare propus de APA NOVA. Nu ati catadicsit sa ne raspundeti – va ascundeti, desigur, in masa anonima a Consiliului General !...Va recomandam, calduros, sa mai revedeti ceea ce am scris pana acum. Gasiti toate detaliile, non stop, pe Internet : http://asociatiacivica.blogspot.com .
Ar fi interesant sa ne spuneti despre descalificantele Hotarari 48/2005, 177/2005, prin care ati incitat populatia impotriva furnizorului de apa si ati produs multa disensiune si haos in randul asociatiilor de proprietari.
Acum cereti APA NOVA sa scada pretul apei si sa restituie diferenta de bani, acolo unde consumurile sau contorizat si sunt mai mari decat cota pausala de 5 mc/pers/luna. Deci obligati furnizorul sa suporte, in continuare, pierderile imense, produse de retelele telescopice, in timp ce, pe de alta parte, impiedicati reabilitarea acestor retele. Cui foloseste aceasta duplicitate, acest mod gaunos de a gestiona problemele comunitatii ?
Diversiunile acestea cu iz electoral, pe care le folositi de 5 ani de zile, nu mai pacalesc pe nimeni, au expirat deja.
Va informam ca unele blocuri, aflate pe retele telescopice si unde APA NOVA a inlocuit tarifarea pausala cu tarifarea in functie de consumul inregistrat de contoarele montate in statia de hidrofor, au inceput sa-si gospodareasca consumul de apa si au ajuns la un consum mai mic decat 5 mc/pers/luna. Cu aceste blocuri ce veti face ? Le veti obliga sa plateasca tot 5 mc/pers/luna ?
Asociatia noastra a hotarat sa recomande tuturor bucurestenilor, aflati pe retele telescopice, sa plateasca facturile la APA NOVA in limita tarifului pausal, iar diferentele sa le ceara a fi platite de catre cei care se fac vinovati de mentinerea, cu buna stiinta, a acestui sistem de alimentare cu apa, de trista amintire : Primaria Generala a Municipiului Bucuresti si Consiliul General al Municipiuli Bucuresti.

Va dorim multa sanatate si putere de munca ! S-auzim numai de bine !