duminică, aprilie 09, 2006

15.02.2006, Somn usor CGMB! Somn usor Domnule Primar General!

ASOCIATIA CIVICA « RETELE TELESCOPICE »
Adresa: Str. Stanescu Gheorghe, 5, bl.219, sc.B, ap.55,
Sector 2, Bucuresti
E-mail: banii_nostri_la_canal@yahoo.fr
Site Inernet: http://asociatiacivica.blogspot.com/
Data: 15.02.2006


SOMN USOR CGMB! SOMN USOR DOMNULE PRIMAR GENERAL AL BUCURESTIULUI!

Aflam din presa ca Agentia de Reglementare a Nivelelor de Servicii Apa Canal Bucuresti (ARBAC) isi da toata silinta de a abate, in continuare, atentia opiniei publice de la problemele reale foarte grave care impiedica dezvoltarea normala, civilizata, a serviciului public de alimentare cu apa si canalizare din Bucuresti.
Dupa 5 ani de somn linistit, dupa 5 ani de nesimtire fara margini, acum directorii ARBAC-ului orchestreaza diversiune dupa diversiune, intocmesc liste cu scutiri de la plata a consumatorilor de apa, decid revenirea la pusal, amendeaza APA NOVA, ca sa vada bucurestenii cat de mult se straduie pentru binele lor !...
Pe noi, am mai spus-o, nu ne mai pacaleste ARBAC-ul. Mai reuseste, din pacate, sa pacaleasca pe consilierii generali, in parte adormiti, in parte ignoranti, si probabil, in parte corupti.
Cu ce ne incalzeste pe noi, ce folos avem, ca APA NOVA este amendata ? Imbunatateste asta serviciul de alimentare cu apa ? Rezolva asta problemele retelelor telescopice ? Rezolva asta problema canalizarii subdimensionate ?
Ne cuprinde revolta cand vedem cu cat cinism, o clica ordinara, isi bate joc de populatia capitalei, facand spectacol, pentru a abate atentia opiniei publice de la problemele de fond. Am aratat in scrisoarea anterioara ca, de fapt, acesti pigmei la suflet ai ARBAC-ului, duc o vendeta personala contra APA NOVA, pe banii populatiei si contra interesului public, impiedicand, cu buna stiinta, dezvoltarea normala a serviciului public de alimentare cu apa si canalizare.
De aceasta data vrem sa supunem atentiei publice aspecte care ar trebui sa dea de gandit consilierilor generali, Primarului General, Primarilor de Sectoare, tuturor cetatenilor.
Contorizarea de catre APA NOVA a distributiei de apa pe retelele telescopice a scos la iveala urmatoarele :
· Mari magazine, restaurante, spalatorii si tot felul de firme de la parterul blocurilor nu au platit ani in sir, nici macar o picatura de apa ; acum exista un adevarat razboi intre asociatiile de bloc si aceste firme, pentru ca fiecare sa plateaca in mod echitabil ;
· Cetatenii de la bloc, incalzesc apa rece pentru a face economii la apa calda, care, asa cum stim este contorizata ; asa se explica consumul mic de apa calda si « umflarea » facturilor la gaze ;
· Instalatiile sanitare din multe apartamente, indeosebi cele inchiriate, sunt degradate, proprietarii nefiind interesati sa le repare, pentru ca oricata apa se risipea, ei stiau ca vor plati tot 5 mc ;
· Instalatiile sanitare ale blocurilor, indeosebi cele din subsoluri, sunt vechi si degradate ; administratorii nu au fost impulsionati sa le repare pe acelasi considerent ca la punctul anterior.
Avem informatii ca la unele asociatii consumurile depasesc 20 mc/pers/luna. Plecand de la aceasta cifra, va supunem atentiei urmatoarele calcule simple pentru a ilustra pierderile economice determinate de RT si de sistemul de tarifare pausal:
1. La cetateni, mentinerea in continuare a sistemului pausal si necontorizarea blocurilor, inseamna aproximativ 2 mc/pers/luna platiti in plus, deci, la nivelul Bucurestiului :
· 250 000 locuitori X 2 mc = 500 000 mc/luna ;
2. La furnizor, mentinerea in continuare a sistemului pausal si necontorizarea blocurilor, inseamna, daca luam ca baza media intre pausal si extrema de 20 mc/pers/luna :
· 250 000 locuitori X 12,5 mc = 3 125 000 mc/luna
Concluzia se impune de la sine : indemnul ARBAC adresat bucurestenilor, de a nu plati consumurile reale, si sustinerea sistemului de tarifare pausal, dovedeste ca echipa care conduce aceasta institutie este iresponsabila si trebuie, imediat, demisa. Un serviciu public sanatos, care nu este subventionat, trebuie sa fie capabil sa se sustina si sa se dezvolte prin tariful perceput utilizatorilor.
Cui ii foloseste mentinerea deliberata a unui sistem bolnav de alimentare cu apa, asa cum este cel al retelelor telescopice ?

Somn usor, Consilieri ai CGMB ! Somn usor, Domnule Primar General !
Va dorim numai succese si, promitem, vom reveni des pe acest subiect !