duminică, aprilie 09, 2006

15.03.2006, Interesul public

ASOCIATIA CIVICA « RETELE TELESCOPICE »
Adresa: Str. Stanescu Gheorghe, 5, bl.219, sc.B, ap.55,
Sector 2, Bucuresti
E-mail: banii_nostri_la_canal@yahoo.fr
Site Inernet: http://asociatiacivica.blogspot.com/
Data: 15.03.2006

INTERESUL PUBLIC

Aveti mare dreptate domnule primar Neculai Ontanu cand spuneti ca suntem cei mai buni avocati ai Apa Nova, noi, reprezentantii Asociatiei Retele Telescopice.
Gresiti doar cand spuneti ca actiunile noastre sunt in detrimentul intereselor comunitatii, respectiv ale platitorilor de servicii publice.
Deoarece vorbele si cuvintele se pot interpreta diferit, va propunem un mic exercitiu de matematica.
Baza de calcul:
1. Tariful actual al apei=1,64 lei/mc (cu TVA);
2. Consum mediu pe persoana in blocurile contorizate=3 mc/pers/luna;
3. Norma de consum pausal=5mc/pers/luna;
4. Numarul cetatenilor aflati pe RT(retele telescopice)=200.000 persoane;
A. Calculul costurilor suplimentare (pierderilor) ale populatiei in varianta consumului pausal, pe un an de zile:
Pentru 1 persoana: 2 mc/pers/luna X 12 luni X 1,64 lei=39,36 lei;
Pentru Bucuresti : 39,36 lei X 200.000 pers=7.872.000 lei.
B. Calculul costurilor suplimentare ale populatiei in varianta contorizarii propusa de Apa Nova (cu ajustare de tarif, varianta 1200 lei vechi/mc)
Pe un an de zile:
Pentru 1 persoana: 3 mc/pers/luna X 12 luni X 0,12 lei=4,32 lei;
Pentru Bucuresti : 4,32 lei X 200.000 pers=864. 000 lei.
Pe 20 de ani:
Pentru 1 persoana: 4,32 lei X 20 ani=86,4 lei;
Pentru Bucuresti : 86,4 lei X 200.000 pers=17.280.000 lei.
Acum sa concluzionam: ARBAC-ul este artizanul (si responsabilul) mentinerii RT si a pausalului, din anul 2000 si pana in prezent. Mai mult, ARBAC ar vrea ca PMB sa initieze acum, in anul 2006, un proces in justitie, prin care Apa Nova sa fie obligata sa reabiliteze RT pe propria cheltuiala. Un asemenea proces poate dura intre 4-5 ani si, ceea ce este aproape sigur, PMB ar putea sa piarda procesul (va amintiti, am trimis tuturor Raportul de Expertiza asupra RT, intocmit de catre Comisia de experti internationali). Din calculele de la punctul A, rezulta ca din anul 2000 si pana acum, bucurestenii au pierdut suma de 47.232.000 lei. Inca 4 ani de pausal ar insemna alti 31.488.000 lei pierduti.
Si atunci, domnule primar Ontanu, un cetatean, un functionar, un partid, un Primar sau o institutie care urmareste interesul public, ce ar trebui sa aleaga, varianta A sau varianta B?
Calculul matematic ne spune ca trebuie sa aleaga varianta B – deci varianta Apa Nova.
Dumneavoastra cum ati calculat, atunci cand ati ales sa sustineti varianta A, adica ARBAC-ul?
Desigur, mai sunt si altfel de calcule economice, de felul celui prezentat de specialistul ARBAC-ului, domnul Ciprian Carnuta, la celebrul “forum cetatenesc” din 14.03.2006, organizat de catre Primaria Sectorului 2, si care poate fi rezumat astfel: Apa Nova este obligata sa scada tariful de apa pentru toate extinderile retelei de apa si canal executate de catre Primarii. Daca adunam toate investitiile facute de primarii, suma rezultata ar acoperi costul reabilitarii RT si contorizarii, si, in plus, si o scadere a tarifului de apa. Totodata, specialistii ARBAC au descoperit, recent, ca norma pausala de 5 mc/pers/luna este invechita, si propun ca pausalul modern sa fie de 3,3-3,6 mc/pers/luna.
Aceasta descoperire epocala, aplaudata de administratorii din sala, practic, pune semnul egalului intre un bloc contorizat si unul necontorizat si, in acest caz, ne intrebam, la ce bun contorizarea?!
Observam ca, daca se vor stradui mai mult, specialistii ARBAC ar putea, in viitorul apropiat, sa calculeze si sa impuna Apei Nova, un tarif al apei cu minus in fata (adica un numar negativ), ceea ce ar insemna ca, pe langa serviciile furnizate, Apa Nova sa plateasca clientilor, lunar, si o suma de bani!...
Si uite asa, vor dovedi ca sunt adevarati patrioti, dedicati trup si suflet interesului public, adevarati eroi in lupta cu capitalistul Apa Nova, care exploateaza poporul muncitor si marea masa de manevra a pensionarilor!
Ne dezamagiti, domnule Primar Neculai Ontanu, prin falsa grija pentru cetateni pe care o trambitati. V-ati obisnuit sa aruncati nerealizarile administratiei dvs. in sarcina furnizorilor de utilitati si instigati populatia, in mod populist si iresponsabil, la risipa, la furt, la lene, amagind-o cu tot felul de “gratuitati”.

Va dorim toate cele bune !
ASOCIATIA "RETELE TELESCOPICE", Asociatie civica

Persoana de contact:
Nastasia BURLUI
Str. Stanescu Gheorghe, 5, bl.219,
sc.B, ap.55, Sector 2,
BUCURESTI