duminică, aprilie 09, 2006

02.12.2005, Scrisoare deschisa (2)

ASOCIATIA CIVICA « RETELE TELESCOPICE »
Adresa: Str. Stanescu Gheorghe, 5, bl.219, sc.B, ap.55,
Sector 2, Bucuresti
E-mail: banii_nostri_la_canal@yahoo.fr
Site Inernet: http://asociatiacivica.blogspot.com/

Data: 02.12.2005

SCRISOARE DESCHISA (a 2-a)
- “Vinovatii cauta tapi ispasitori” -

Catre:
1. Consiliul General al Municipiului Bucuresti
2. Primaria Municipiului Bucuresti
3. Prefectura Municipiului Bucuresti
4. Primariile Sectoarelor 1-6 Bucuresti
Spre stiinta:
- Presedintia Romaniei
- Guvernul Romaniei



In urma cu 7 luni am expediat pe adresa autoritatilor publice implicate in gestionarea capitalei Romaniei o scrisoare deschisa in care atrageam atentia ca un numar de peste 250 000 de cetateni ai Bucurestiului pierd sume de aproape 5 milioane euro anual, datorita necontorizarii apei potabile la blocurile racordate la reteaua publica, in mod contrar bunelor practici industriale, prin asa numitele retele telescopice. Ne-am spus atunci in mod deschis concluziile noastre, in urma informarii temeinice si indelungate prestate de catre membrii asociatiei. Am sustinut si sustinem ca solutia oferita de S.C. APA NOVA BUCURESTI S.A. este cea mai buna a momentului si am solicitat inceperea imediata a lucrarilor de reabilitare a acestor retele si de contorizare a blocurilor.
Am fost tratati, de la caz la caz, cu promisiuni ca problema se va rezolva, cu raceala, cu indiferenta sau, in cazul Agentiei de Reglementare Apa –Canal Bucuresti cu tupeu si aroganta. In loc sa se implice hotarat in rezolvarea problemei, alesii nostri locali au amanat actiunea concreta si au cautat un tap ispasitor – pe care l-au gasit : APA NOVA!
Pe site-ul Internet http://asociatiacivica.blogspot.com puteti parcurge toate demersurile noastre si raspunsurile unor autoritati publice in aceasta chestiune.
Inundatiile produse in Bucuresti in zilele de 19 septembrie si 02/03 octombrie a.c. au fost evenimentele care au scos in evidenta faptul ca unii alesi sau numiti in functii publice nu stapanesc cunostinte elementare de administratie publica, de cultura generala, si totodata, nu doresc binele comunitatii.
Acum, dupa ce apele s-au linistit, putem sta in tihna, netulburati, pentru a cugeta temeinic la ceea ce s-a intamplat si se intampla in comunitatea locala bucuresteana.
Ceea ce banuiam de mult, se confirma: cetatenii Bucurestiului reprezinta un obiect al manipularii politice grosolane, fara scrupule, exercitata de indivizi ajunsi in functii importante si care, in lipsa de rezultate, arunca propriile deficiente si neimpliniri in sarcina altora, chiar daca acest lucru produce un imens rau comunitatii. Dar acesti oameni, numai binele public nu-l urmaresc!... Ei doresc sa apara in ochii comunitatii adevarati campioni ai dreptatii si eficientei, cand, de fapt, urmaresc doar scopul meschin de a-si pastra scaunul caldut si functia grasa.
Nici nu se terminase bine potopul si primarii nostri, ne referim la cei aflati la cel de-al doilea mandat, domnii Ontanu si Vanghelie, au iesit viguros la rampa si au aratat multimilor “vinovatul” pentru inundarea bucurestenilor : APA NOVA. Declaratiile domniilor lor au fost receptate de catre cetateni, printre rafalele ploii diluviene, in poduri de case sau cu apa pana la gat, socati de ceea ce se intampla; ei nu aveau timp sa mediteze la adevaratele cauze si, daca Dom’ Primar s-a gandit la ei si le-a spus sa dea in judecata APA NOVA pentru daunele produse in gospodaria lor, evident ca l-au si crezut. Mai ales ca cetatanul simplu nici nu prea stia el cine ar fi trebuit sa redimensioneze si sa extinda canalizarea Bucurestiului…
Rusine, Dom’ Primar, rusine sa va bateti joc de oamenii care v-au ales!...
Domnul Primar stie, si stim si noi, ca APA NOVA este o societate comerciala pe actiuni si nu de binefacere, si care foloseste banii unor actionari care, dupa toate regulile economiei de piata, doresc dividende pentru banii investiti si nu concep sa-si prapadeasca economiile redimensionand gratuit si extinzand canalizarea Bucurestiului, indiferent cat de mult ar indragi acest oras!...
Daca Bucurestiul are nevoie de o noua canalizare, atunci nu APA NOVA o s-o plateasca, iar domnii primari Vanghelie si Ontanu stiu asta; dumnealor mai stiu ca aceasta treaba a fost si este in sarcina dumnealor. “Nenorocirea” este ca o lucrare de redimensionare a canalizarii este de lunga durata, este costisitoare, si, ceea ce este cel mai dureros pentru dumnealor , lucrarea se executa pe sub pamant, nu se vede de catre alegatori, asa cum se vad garduletele montate la blocuri, miniparculetele, fatadele vopsite ale blocurilor si alte mici amenajari care aduc sufragiile populatiei si implicit voturile in alegeri…
Si atunci, domnii primari s-au gandit sa speculeze suferinta cetatenilor si sa arate cu degetul alti vinovati,cerand rezilierea contractului cu APA NOVA. Cu siguranta, dansii tanjesc dupa vremurile de alta data cand aveau in subordine RGAB-ul si cand puteau sa potoleasca furia multimilor fie sanctionand un director, fie destituind un sef de serviciu, gasiti tapi ispasitori pentru activitatea falimentara a acestei regii. Oricum , lucrurile tot spre faliment duceau, dar parca asta era important?! Ce n-ar da acum domnul Vanghelie, domnul Ontanu, sa aiba in subordine un nou RGAB: cetateanul nemultumit ar face petitii, iar Dom’Primar, in generozitatea sa, ar tuna si ar fulgera si ar trimite RGAB-ul sa rezolve problema cetateanului; acesta i-ar ramane dator domnului primar, si l-ar vota din nou!...Ce de voturi ar mai pica!...
De aceea ati cerut, domnilor, rezilierea contractului cu APA NOVA? Nu ne-ati spus insa ce ati vrea sa puneti in loc – poate o s-o faceti in raspunsul pe care il asteptam cu sufletul la gura : o alta regie falimentara sau pur si simplu sa-i lasati pe bucuresteni fara apa?
Este trist si revoltator sa vedem cum, in loc sa coopereze in mod deschis, cinstit, loial, cu toti operatorii de servicii publice, in beneficiul cetatenilor, alesii nostri recurg la minciuna, prefacatorie, si satisfacerea unor interese private, in detrimentul comunitatii care i-a ales.
Noi credem ca in mod deliberat, o parte a alesilor nostri locali, se opun reabilitarii retelelor telescopice si contorizarii blocurilor, impiedicand APA NOVA sa aiba o relatie normala cu toti clientii sai, amanand timp de ani si ani, in mod rauvoitor, rezolvarea acestei probleme. Daca autoritatile locale ar aproba proiectul de reabilitare a retelelor telescopice, APA NOVA ar deveni rapid cel mai bun furnizor de servicii publice din capitala, si atunci, pe cine ar mai gasi tap ispasitor, pe cine s-ar mai arunca vina pentru neputinta si neimplinirile administratiei publice locale?!...
Ne bucura si ne da sperante atitudinea curajoasa si onesta a domnului Primar General Videanu, care, in acele momente de manie populara, generate de potop si de declaratiile mincinose sau in necunostinta de cauza ale unor oficialitati, a avut taria sa spuna adevarul ca nu APA NOVA este vinovata de inundarea Bucurestiului.
Ne exprimam speranta ca noii primari ai Sectoarelor Bucurestiului nu vor musca momeala aruncata de primarii Ontanu si Vanghelie si ca vor coopera in mod corect si eficient cu furnizorii de utilitati publice si vor actiona pentru imbunatatirea de substanta a conditiilor de viata ale populatiei bucurestene si nu pentru o spoiala de suprafata a Sectoarelor.
Reinnoim solicitarea din prima scrisoare deschisa, rugand Primarul General, Primarii Sectoarelor si Consiliul General al Municipiului Bucuresti sa reanalizeze cu atentie problematica retelelor telescopice, sa decida urgent conditiile de incepere a lucrarilor de reabilitare si contorizare a blocurilor, si sa demita pe cei care se fac vinovati de imensele prejudicii aduse bucurestenilor. Suntem prea saraci pentru a ne permite sa aruncam banii la canal!...


Cu speranta ca veti actiona urgent, in interesul public,
ASOCIATIA "RETELE TELESCOPICE", Asociatie civica

Persoana de contact:
Nastasia BURLUI
Str. Stanescu Gheorghe, 5, bl.219,
sc.B, ap.55, Sector 2,
BUCURESTI